Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΚΑΛΟΣΗΡΘΑΤΕ

ΕΝΑ ΣΑΙΤ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ.ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ.ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΜΠΑΣΚΕΤ, ΜΕΧΡΙ ΠΟΛΟ ΚΑΙ ΒΟΛΕΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Ερντογάν: «Το καλύτερο EURO όλων των εποχών»!

Το καλύτερο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα όλων των εποχών διαβεβαίωσε ο Ταγίπ Ερντογάν ότι θα διοργανώσει η Τουρκία, αν φυσικά η UEFA την επιβραβεύσει με τη διοργάνωση του EURO 2016. Ο πρωθυπουργός της χώρας είχε συνάντηση...



με παράγοντες της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου στην Κωνσταντινούπολη και τους διεμήνυσε ότι η γειτονική μας χώρα είναι έτοιμη να αναλάβει ένα τόσο σπουδαίο τουρνουά.

«Η Τουρκία είναι υποψήφια για να διοργανώσει το Ευρωπαϊκό για τρίτη φορά και αυτή είναι η καλύτερη προσπάθειά μας. Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε το καλύτερο περιβάλλον, όπου οι ευρωπαϊκές ομάδες θα παίξουν το καλύτερο ποδόσφαιρο» είπε ο κ. Ερντογάν στα στελέχη της UEFA.

Σύμφωνα με το φάκελο υποψηφιότητάς της Τουρκίας, θα κατασκευαστούν έξι νέα στάδια, σε Άγκυρα, Σμύρνη, Προύσσα, Ικόνιο, Αττάλεια και Εσκίσεχιρ, ενώ προβλέπεται η ανακατασκευή του σταδίου της Καισάρειας.

Επίσης, θα ανακαινισθούν το Ολυμπιακό στάδιο της Κωνσταντινούπολης και το νέο στάδιο της Γαλατάσαραϊ, το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή.

«Ως πρωθυπουργός της Τουρκίας, σας παρέχω και εγγυητική επιστολή αξίας 920 εκ. ευρώ» τόνισε ο κ. Ερντογάν, ενώ αρκετοί υπουργοί παρείχαν στους εκπροσώπους της UEFA πρόσθετες οικονομικές και άλλες εγγυήσεις για τη διοργάνωση του EURO 2016.

Η Τουρκία δεν έχει φιλοξενήσει ποτέ μεγάλο ποδοσφαιρικό τουρνουά, παρά μόνο τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2005 μεταξύ Λίβερπουλ και Μίλαν, στον οποίο η αγγλική ομάδα επικράτησε στα πέναλτι. Ο Ερντογάν, που υπήρξε ποδοσφαιριστής στα νεανικά του χρόνια, αναφέρθηκε στην επιτυχημένη εκείνη διοργάνωση της Κωνσταντινούπολης, την οποία χαρακτήρισε ως «τον καλύτερο τελικό όλων των εποχών», στην τουρκική φιλοξενία, αλλά και στη θεαματική βελτίωση των μέσων μεταφοράς της χώρας που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια.

Για την ανάληψη της τελικής φάσης της διοργάνωσης, στην οποία η Τουρκία έχει δεσμεύσει να επενδύσει σχεδόν 1 δισεκατομμύριο ευρώ(!), υποψήφιες είναι επίσης η Γαλλία και η Ιταλία. Η UEFA θα αποφασίσει στις 28 Μαΐου στη Γενεύη για τη χώρα, στην οποία θα αναθέσει τους αγώνες
(sportfm)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου